Property Photo

Een makelaar met vele kanten

Een makelaar is een gespecialiseerd persoon die je helpt bij het kopen, verkopen en taxatie van je huis. Hierdoor kun je dus vele kanten op met een makelaar, wat erg voordelig is voor jou in de zoektocht naar een huis of bij het verkopen van je huis. Wat doet een makelaar precies in die processen? Mijn vrienden zijn door een makelaar in Losser op weg geholpen bij de verkoop van hun huis. Dat proces heeft me getriggerd om dit verhaal te schrijven.

Aankoop

Bij de aankoop van een huis is het vaak lastig om niet alleen maar je gevoel te laten spreken, maar ook je verstand. Het kan er allemaal heel erg mooi uit zien, maar een makelaar laat je vaak toch dingen zien die niet helemaal goed zijn of wat niet kan. Hiervoor moet je dus je verstand gebruiken. Een makelaar kijkt bij de aankoop van een huis echt naar wat past bij jou en neemt het gehele proces voor je uit handen.

Je hoeft alleen maar je wensen te laten weten, wat het budget is en wat je zelf vindt. De rest regelt de makelaar allemaal voor je, zo probeert hij ook de laagste aankoopprijs voor je te regelen. De gehele onderhandeling valt ook uit je handen.

Verkoop

Dit geldt ook voor de verkoop van je huis, hierbij neemt de makelaar je zorgen uit handen en regelt hij de hoogste verkoopprijs die mogelijk is. De onderhandelingen lopen via hem en zo heb je zekerheid en veiligheid.

Ik had ook voor de verkoop een makelaar in Hellendoorn ingeschakeld en daar was ik zo blij mee. Het was mijn eerste huis en had dus geen idee hoe het allemaal verliep bij het verkopen van mijn huis, gelukkig is de makelaar gespecialiseerd hierin. Het is inderdaad zo dat het hele proces uit je handen wordt genomen en dat de makelaar dus alles voor je regelt. Zo hebben we de beste prijs gekregen voor het huis en ben ik ook met die makelaar gaan zitten voor de aankoop van een nieuw huis.