Huis kopen in Spanje

Droom jij er ook van om een huis te kopen in Spanje? Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je deze stap daadwerkelijk wil nemen. In deze blog ga ik een aantal van deze zaken uitlichten zodat jij je goed voor kunt bereiden op de aankoop van je droomhuis!

Onderzoek doen

Wanneer je over wil gaan tot aankoop van je droomhuis in Spanje dan is het verstandig om eerst goed onderzoek te doen. Wat hierbij kan helpen is om samen te werken met een goede makelaar die bekend is met de huizen markt in Spanje. Wanneer iemand op de hoogte is van alle ontwikkelingen in die markt dan kan je dat vele voordelen opleveren. Helemaal in een huizenmarkt zoals die in Spanje want die kan soms best lastig zijn. Veel prijzen zijn de laatste jaren gestegen ook omdat veel investeerders de kansen hebben gezien die daar liggen.

Het proces

Het proces om een huis te kopen in Spanje is iets ingewikkelder geworden in de jaren, ook daarom is het handig wanneer je een goede samenwerking kunt vinden met iemand die je vertrouwd. Voordat je over kunt gaan is het een must om een belastingnummer te hebben en die kun je verkrijgen door met je paspoort naar een politiebureau te gaan. Dit proces kan van een dag tot een paar weken duren. Dat hangt af van de werkdruk die er op dat moment is.

Hypotheek

Soms kopen buitenlanders een huis zonder hypotheek maar het is ook mogelijk om een financiering te krijgen van een bank in Spanje. Sommige Banken bieden zelfs deals aan voor mensen uit het buitenland om een huis te kunnen kopen. Dus dit is zeker iets om goed in te verdiepen voordat je een huis gaat kopen in dit mooie land.