Schermvrije entertainment

Vandaag de dag is men bijna altijd druk bezig met schermen. Op werk kijken we de hele dag naar een laptop of computer scherm, in de pauzes kijken we op onze telefoon en als we thuis komen kijken we tv of spelen we games. Dit wordt al snel veel voor zelfs de hardste schermveteraan. Hierom geef ik in dit blog dan ook een paar tips voor entertainment, die eens een keer iets anders zijn dan een beeldscherm.

Bordspellen

Als je houdt van ontspannen met een videogame, maar moe bent van schermen, kan een bordspel een erg leuk idee zijn. Bordspellen zijn er in alle vormen en maten, voor bijna iedere leeftijd en beschikbaar voor enkele personen en grote groepen. Bordspellen kunnen zo simpel zijn als een kaartspel, en zo ingewikkeld als kolonisten van Catan of Risk. Deze entertainment is leuk, interactief en voorkomt de vierkante ogen van het scherm. Een goede optie voor iedereen dus.

Boeken

Het nadeel van bordspellen is vaak wel dat het met een groep mensen moet. Niet iedereen heeft dat tot hun beschikking, en niet iedereen heeft er altijd zin in. Meer individuele activiteiten zijn daarom ook een must-have voor je ontspanning. Eén van de beste is nog steeds een boek lezen. Als je echt wilt gaan voor maximale mentale en fysieke ontspanning, dan wordt het niet veel beter dan dit. Er zijn bijna oneindig boeken, en er is wat te vinden voor iedereen. Voor de beoken kan je het beste langs gaan bij je lokale bibliotheek, of bij boekhandel Almelo.

Fysieke activiteiten

Natuurlijk hoeft niet alle entertainment rustig en binnen te zijn. Voor veel is de ideale ontspanning na een lange dag werken, even lekker bewegen. De sportschool, hardlopen, fietsen of zelfs wandelen zijn allemaal populaire opties om even uit de werkmodus te komen. Je raakt overtollige energie kwijt, bent even met wat anders bezig, en wordt op een lekkere manier moe. Een perfecte manier dus om weg te komen van schermen!

Achter schermen werken is vandaag de dag bijna onvermijdelijk. Toch zijn er dingen die je kan doen om dit een beetje in te perken. Hopelijk heeft dit je ideeën gegeven over wat je kan doen om jouw tijd achter schermen omlaag te brengen.