Team Member Photo

Een aankoopmakelaar inschakelen

De huizenmarkt is oververhit, een huis kopen lijkt onhaalbaar en je vist tegelijkertijd met ontzettend veel anderen in dezelfde vijver. Als je de vis echt aan de haak wil slaan en dus een goede kans wilt maken om een woning te kopen, kan het ontzettend veel helpen om een verkoopmakelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar inschakelen is iets wat steeds meer mensen doen omdat deze makelaar je net dat extra beetje meer kan helpen. Waarom een aankoopmakelaar inschakelen een goed idee is? We vertellen je er meer over:

Wel of geen aankoopmakelaar?

Het is ontzettend spannend om een huis te kopen. Er komt veel op je af, het kan in een stroomversnelling raken en het is natuurlijk een grote investering. Maar wanneer je keer op keer bot vangt kan de teleurstelling ook overheersen. Hoewel er veel informatie online te vinden is, kan het ook goed zijn om een verkoopmakelaar in te schakelen. Een verkoopmakelaar kent vele trucjes en zal je op weg helpen bij de koop van een huis. Of je een aankoopmakelaar inschakelt is natuurlijk geheel aan jou, je bent immers niets verplicht. Kun je beter zelf op huizenjacht gaan of ga je voor andere opties met een verkoopmakelaar in de arm? De keuze is geheel aan jou!

Wat kan een aankoopmakelaar voor jou betekenen?

Een aankoopmakelaar helpt jou bij het kopen en vinden van een woning. De makelaar is op de hoogte van wat er te koop is in de lokale woningmarkt. Zo weet je zeker dat jij als koper dicht op het vuur zit. Heel erg handig als er al weinig te koop staat in een gewilde woonplaats.

Hij of zij helpt je van het begin tot aan het eind bij het kopen van een huis. Het begint bij de zoektocht en eindigt bij de overdracht van de sleutel. Uiteraard kan je er voor kiezen om een deel zelf te doen. Zo kan je bijvoorbeeld zelf op zoek gaan, maar de makelaar de onderhandelingen laten doen. Je spreekt van tevoren met elkaar af wat de taken zullen zijn, zo weet je wat je van elkaar mag verwachten.

De kosten van een aankoopmakelaar

Er is geen bedrag op tafel te leggen aan wat je kwijt bent, er zijn namelijk geen vaste tarieven voor een aankoopmakelaar. Het verschilt daarnaast per aankoopmakelaar. In veel gevallen zal het gaan om een vast bedrag, maar het kan ook gaan dat de makelaar werkt op percentage van de aangekochte prijs van de woning. Het is belangrijk hierbij goed op te letten, want het percentage kan flink oplopen wanneer de aankoopprijs hoger uitvalt. Daarom is het altijd goed om meerdere offertes op te vragen. Dit doe je gemakkelijk bij Libero Aankoop.

De voordelen van een aankoopmakelaar:

  1. De aankoopmakelaar is vaak als een van de eersten op de hoogte van de woningen die te koop komen te staan. Zo kun jij er als de kippen bij zijn.
  2. Je hebt een expert die alles voor jou doet. De kennis wordt met je gedeeld en daar maak jij dankbaar gebruik van.
  3. Een objectieve mening van iemand die verstand woningen heeft krijg je ook, hij of zij is namelijk niet emotioneel betrokken.
  4. Het werk zal je uit handen genomen worden waardoor je veel tijd, regelwerk en energie bespaart zal blijven

De nadelen

Wanneer er voordelen zijn, zijn er vaak ook wat nadelen:

  1. Het kan prijzig zijn
  2. De makelaar heeft het contact met de verkopende partij, er is dan geen direct contact. Dit kan als nadeel beschouwd worden.

 

Of je nu een aankoopmakelaar in de hand neemt of het op eigen houtje regelt, we wensen je veel succes met de zoektocht naar jouw droomhuis!