calculator, calculation, insurance-385506.jpg

Een gratis waardebepaling aanvragen

Wanneer je een huis verkoopt is het belangrijk om te weten hoeveel deze eigenlijk waard is. Je wilt namelijk weten welke vraagprijs je moet hanteren. Je wilt immers niet te laag of te hoog beginnen en daarmee potentiële kopers afschrikken. Uiteraard wil ook zeker niet te weinig ontvangen. Het bepalen van de waarde van een woning is daarom ook de eerste stap bij het verkopen van een huis.

Wat is een waardebepaling?

Een ander woord voor een waardebepaling is een waarde-indicatie. Zoals de naam al doet vermoeden is een waardebepaling een schatting van de marktwaarde van een huis. Belangrijk om te weten dat de marktwaarde niet gelijk is aan wat je uiteindelijk voor het huis krijgt. Echter geeft het je wel een indicatie aan welk bedrag je kunt denken.

Mocht je jouw huis willen verkopen, dan kun je bij vele makelaars een gratis waardebepaling aanvragen. Zo kan dit bijvoorbeeld ook bij een makelaar in Almelo. Zij kunnen je op twee manieren voor jou een waardebepaling doen. De eerste manier is via een persoonlijk gesprek bij jou thuis. Er komt dan een professionele makelaar bij jou thuis om je huis te bekijken en kan vervolgens een realistische schatting doen van de waarde. Echter kun je tegenwoordig ook online direct een schatting ontvangen via digitale tools. Hieruit ontvang je dan een waarderapport en een geschatte waarde van je huis. Deze schatting is echter wel minder precies.

Waarom een waardebepaling aanvragen?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat je een waardebepaling zou willen aanvragen. Het kan zijn dat je een indicatie wil hebben van de marktwaarde, omdat je overweegt je huis te verkopen. Of je bent van plan een andere woning te kopen en je wilt weten wat je huidige woning oplevert. Het kan ook zijn dat je wilt achterhalen of je huis een overwaarde heeft of zogenaamd ‘onder water’ staat. Natuurlijk kan je ook gewoon benieuwd zijn naar de waarde van je woning. Er zijn in ieder geval genoeg redenen om een waardebepaling te laten doen