Tips voor het kopen van een huis in Zwolle

Zwolle is een plek waar veel mensen wonen, werken of op vakantie gaan. Het is daarbij de hoofdstad van Overijssel en voorzien van de meeste gemakken zoals winkels, sportclubs, kinderopvang, scholen, natuurgebieden.

In heel Nederland is er een enorme krapte ontstaan op de woningmarkt. Zwolle is eerder een bevestiging van deze regel dan een uitzondering er op.
De laatste cijfers uit de woningmarkt laten zien dat je in Zwolle gemiddeld € 3.500 betaald voor een vierkante meter woonoppervlakte. Daarnaast wordt er gemiddeld meer dan 15% overboden bij de verkoop van een huis.

De gemeente Zwolle heeft aangekondigd een beleid te voeren wat erop gericht is om jaarlijks ongeveer 1000 extra woningen op te leveren. Daarbij is wel aangetekend dat dit niet ten koste mag gaan van de leefbaarheid en het groen in en rondom de stad.

Op dit moment zien we een aantal nieuwbouwprojecten die worden ontwikkeld. Denk hierbij vooral aan projecten zoals De Tippe en Duinzicht. Het kopen van een nieuwbouwwoning is vaak goed gereguleerd. Hierdoor is het makkelijker om op deze manier weloverwogen een huis te kopen in deze oververhitte woningmarkt. Het nadeel is dat er regelmatig geloot wordt. Zodoende loop je natuurlijk ook het risico dat je wordt uitgeloot. Daarnaast duurt het nogal lang voordat je de woning kunt betrekken. En tijd is geen luxe die iedereen heeft.
Daarnaast is er groen licht gegeven voor een aantal hoogbouw projecten in en rondom het centrum.

Wil je een huis kopen. Dan is het handig dat je van te voren al precies weet wat voor hypotheek je kunt maximaal kunt uitgeven. Zo voorkom je teleurstelling achteraf.

Daarnaast is het altijd verstandig om een lokale makelaar in de arm te nemen. Hij of zij wijst je de weg op de Zwolse woningmarkt.